dziwne zachowanie po wymianie tulei tylnej belki

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez KrysteK_ » 12 lut 2009, o 19:07

hmm..w wykonuje sie wogole jakakolwiek geometrie na tylniej osi ? Ja jak zmienialem zawieszenie to mialem robiona jakas operacje z tylem...bodajze da sie tylko katy ustawic, ale nie jestem pewien.
KrysteK_
Czytacz

Postprzez KristoF » 12 lut 2009, o 20:32

KrysteK_, na mocowaniach można ustawiać kąt osi tylnej belki względem osi jazdy.Zależy jak kto wymienia tuleje.Ja wymieniałem bez odkręcania mocowań ale niektórzy mechanicy odkręcają całość z mocowaniami i wtedu trzeba ustawiać.
broda1920, poruszaj sobie wydechem czy ci gdzies nie stuka po belce może stąd masz takie wrażenia akustyczne :-D co do dokręcania na samochodzie stojącm na kołach.Trzeba dokręcić dolne mocowanie amortyzatora jak auto stoi na kołach :-) po obu stronach
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez broda1920 » 12 lut 2009, o 21:18

czasami sie zdarza ze słychać raz jedną str raz drugą, wydech raczej nie próbowałem , ruszałem recznie mam czarne myśle ze te tuleje nowe dzwonią:(obym sie mylił

[ Dodano: 2009-02-16, 21:09 ]
a koledzy bo dalej walcze gumy czymające tłumik ze sztywne mogą sie odzywać?

[ Dodano: 2009-03-15, 11:05 ]
stuka i stuka , wczoraj udało mi sie dorwać kierowce wiec mogłem spokojnie jechać za pasazera z tyłu ,i moje spostrzezenie dotyczące tych stuków tj trzymając palcami za czpień amora w bagazniku wyczułem te stuki prawa i lewa strona teraz z czego to może być albo stuki przechodzą od mocowania belki do podwozia? albo czpień stuka w amorze (amory nowe 5 mc i są ok) ? albo gumy tz górne mocowanie amora jest do bani te gumy dodam ze też nowe gumy może są za miekkie albo za twarde? moze jakieś markowe ( febi ) wsadzić co doradzacie
broda1920
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Zawieszenie