Witam otóż mam problem z zawieszeniem każda nierówność jest dziwnie wybierana takie jakby głuche stukanie. amorki wyglądają na cały nie wylane i amortyzują. Nie dziwiłbym się jak bu to była szeroka niska guma ale teraz mam założone zimówki 175/65 r14. Dosłownie nieda się jeździć aż mnie szla*** trafia tak strasznie tłucze że to jest przenoszone na plastiki. Dodam że mam założoną rozpórkę na kielichy to chyba nie będzie przyczyną?
Z 3 miesiące temu wymieniałam sprężyny i wszystko nawet ładnie wyglądało poduszki i łożyska. Nie wiem pojadę może jutro na szarpaki albo gdzieś żeby sprawdzili to wszystko bo już jeździć tak nie mogę. Golf nie nowy może szykuję się po prostu regeneracja wahaczy
matias31 napisał(a):A można to jakoś sprawdzić bez wyjmowania amorków?
podnieś auto tak by koło lekko dotykało tylko podłoża ale nie było w górze, złap za kolumnę rękoma i próbuj za nią szarpać nie powinna latać na boki przynajmniej nie tak lekko i jak będziesz się starał podnieś za koło do góry to też nie powinno łatwo się dać podnieś
Faktycznie okazało się że to poduchy, zakupiłem nowe jutro biorę się za montaż możliwe że amorki też trzepią to się okaże po demontażu tego wszystkiego
Dziś wymieniłem poduchy i założyłem springi z 20 jahre myślałem że będzie niżej ale no już nie tłucze aż tak reszta to plastik w środku (te plastiki w golfach ) na dodatek twarda decha Ale no jest lepiej jeszcze jutro po testuje autko ;D może jakieś pomysły na wygłuszenie furacza i wyciszenie plastików
matias31, no to
co do grający plastików to ciężko coś konkretnego poradzić. U siebie mam gwint więc grające plastiki to norma, wystarczy radio pogłośnić i ich nie słyszę
Na stykach blachy z plastikiem niektórzy wpuszczają silikon i jest si. Mi się nie chce w to bawić. Mam w miarę dobre audio więc gra głośno i tak jakby plastików nie było
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!