ile zejdzie i czy wogle pasuje do tego golfa? ta technix

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez seboljeiv » 8 lip 2009, o 18:00

chce obnizyc golfa -60/-60 MK3 1.9 tdi 110KM 1996r

kupilem zawieszenie TA Technix i sprzedawca wedlug danych auta dopasowal caly kit do moich wymagań ale po otrzymaniu paczki i po przeglądnięciu numerów katalogowych z amorów i springów zobaczylem ze nie za bardzo ten zestaw jest pod te -60/-60 i do tdi
pozniej zobaczylem na stronie producenta ze nie produkuje wogle zestawów do tdi...(chyba ze sie myle) http://tuningart.de/shop/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=62&Itemid=26

jesli ktos moze sie orientuje w tym temacie i w firmie TA TECHNIX to prosze o wiadomosc co bedzie,a mianowicie ile moze zejsc jak zaloze caly zestaw z takimi numerami do tdi, czy nie oklapnie mi na ziemi

amory 2x EVOSTVW02V i 2x EVOSTVW02H
springi 2x evovw037 VA i 2x evovw036 HA

wydaje mi sie ze to sa sprezyny -40 chyba ze zle porownalem z katalogiem to niech ktos mnie poprawi, a jesli tak jest to sprzedawca wymyslil ze jak mam TDI to da mi sprezyny -40 i ze wzgledu ze to ciezszy TDI to pewnie zejdzie do -60 ?????

prosze o pomoc bo nie wiem czy to zakladac wogle teraz.......

a jeszcze pytanko z innej beczki....
bo pierwszy raz mam w ręku takie zawieszenie i czy to normalne ze jak sie opieram calym ciezarem ciala na sprezynach to uginają sie one o ok 5cm??? bo myslalem ze jak je nacisne tomoj ciezar 90 kilo nie zrobi na nich wrazenia......
seboljeiv
Czytacz

Postprzez Procent » 8 lip 2009, o 20:54

Wątpię czy by Cię okantował. Podlega Ci gwarancja i zwrot towaru jeżeli produkt jest niezgodny z opisem. Masz do tego prawo. Przejdź się jeszcze raz do niego i porównajcie dokładnie nr katalogowe i to co masz w paczce. Jeżeli coś będzie nie tak to wiesz co dalej...
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pascal » 9 lip 2009, o 09:28

seboljeiv napisał(a):pozniej zobaczylem na stronie producenta ze nie produkuje wogle zestawów do tdi...(chyba ze sie myle)

no na allegro tez wszedzie pisze ze zawieszenie pasuje do VR6 itd... ale nie do TDI...najlepiej zadzwon do niego czy odpowiednio Ci dopasował....
Ogólnie zawieszenie moze ci pasowac a jedynie moga Ci nie pasowac talerzyki(szeroki czy waski) ale to nie problem...
Pascal
Members

- - -

Powrót do Zawieszenie