Witam, przedstawię swój problem. Otóż po wymianie zawieszenia starego typu na ten nowy z osobnym łożyskiem - amor, sprężyna, talerzyk, łożysko i poducha bez wymiany talerzyka pod maską zaczęło się strzelanie podczas skrętu. Rozbierałem to już kilka razy i problem leży w tym, że nie wiem jak ma to być złożone i łożysko po prostu nie działa bo w momencie dokręcania go nakrętką do talerzyka ściska się i nie idzie nim obrócić. Patrzyłem w etce i też nie da rady tak zrobić.
Mam to złożone tak: sprężyna-talerzyk-łozysko-nakrętka-poduszka-talerzyk pod maską i nakrętka. zauważyłem że łożysko ma takie wycięcia jakby na nakrętkę od spodu ale jak daje w ten sposób - sprezyna-talerzyk-nakretka-lozysko-poduszka to pod maską brakuje gwintu. ogólnie zakładałem podkładkę pod talerzyk sprężyny i równierz pod maską brakuje gwintu. Dodam, że mam starego typu mocowania pod maską bez tych wygnieceń. Ogólnie to poduszka jest luźnym elementem a chyba nie powinna ? pomógłby ktoś jakimś rysunkiem a najlepiej real photo aby mnie uświadomić?
poduchy mam nowe swag lozyska ina juz 2 komplet zawieszenie sworznie wszystko nowe chodzi wlasnie o zlozenie mocowania amorka na gorze.
pozdrawiam i dzieki za wszystkie podpowiedzi