Siema! Mam Mk3 kombi, mam zawieszenie WEITEC z orginalnymi z golfa poduszkami amorka! Są beznadziejne dają luzy i jazda jest beznadziejna! Nigdzie nie mogę odnaleźć info ma ten temat więc jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o porade...[/b]
jak to jazda jest beznadziejna na nowych poduszkach tylnych amorów?? tłuką czy co?? a sprawdzałęś czy czasem nie masz wytłuczonych tuleji belki?? bo na pierwszy żut oka moze wyglądają na dobre a w żeczywistosci bedą wysypane. nie słyszałem jeszcze aby ktoś produkował częsci gumowe do sport zawieszenia. a masz tylko spręzyny sport czy też amory??
Mam sprężyny z amorami i ktoś musi te górne poduchu produkować bo przecież bez nich nie pojedziesz a inne nie pasują! I wiem że to one są problemem bo dają luzy przez właśnie nieodpowiednią poduszkę pod kielichem
[ Dodano: 2008-05-27, 12:04 ] SotoM chodzi przednie amory a od czego/skąd poduszki masz pod kielichem?
jak to od czego. kupiłem z firmy Lemfordera . bo tak w ogole to są 2 rodzaje tych poduszek zależy od rocznika. chyba do 94 są duze a od 95 roku sa małe . cos jak w skodzie octavii. ja u siebie w pracy montuje te zawieszenia witecha i wszystko jakos pasuje...
[ Dodano: 2008-05-29, 12:57 ] sprawdzałem w katalogu weitec'a czy są te gumy o ktore ci chodzi. takie coś kosztuje 249zł na jedna str. masz tu numer katalogowy 68530034 to numer witecha i strona int. www.weitec.de
ja wczesniej myslałem ze tobie chodziło o górne mocowania amortyzatorów z łozyskami Mc perssona.a tobie chodzi o tą gume co jest pod głowicą spręzyna. ten jakby taki tłumik. zobacze ile cos taskiego kosztuje i dam ci znaka..
aaa no to ci pisałem na początku ze ja cos takiego zakładam zwykłe jak zakładam do aut sportowe zawiechy. ja kupowałem te górne mocowania to dałem za 2 str chyba 80zł - po rabacie. a tak to chyba 60zł kosztuje w detalu. bo to tez zalezy który rok masz golfa. bo do któregos miesiąca 95 roku są duze mocowania. a 95 w zwyz juz są mniejsze i są o wiele droższe
[ Dodano: 2008-06-04, 23:33 ] a co do tego ze są luzy - bo trzeba mocno dokręcic ta nakrętke która trzyma to wszystko w kupie