Według mnie
"murgen" to są nie te tuleje gumowo-metalowe-za małe (za niskie) według tych zdjęć na tej stronie tego sklepu.
Natomiast
"zblesiu" ja wymontowałem starą tuleję i z nią latałem po sklepach.Oczywiście w tych sklepach sprzedawcy to jacyś tacy jak bym to ja się z choinki urwał.Ale w końcu dostałem je.Tuleję tą,gumowo-metalową dosyć cięzko wsadzić w stare gniazdo,ale wycziściłem je,natomiast samą tuleję trochę zeszlifowałem papierem ściernym-tą aluminiową część.Potem posmarowałem smarem/tawotem,przez tuleję i gniazdo przeprowadziłem kawałek pręta gwintowanego (nie pamiętam średnicy)dostępny w Castoramie,nad tuleję i pod gniazdo dałem grubą blachę jako podkładki dociskające (o pare cm większe niż ta tuleja) no i oczywiście 2 małe podkładki i 2 nakrętki aby skręcająć to do kupy tuleja wchodziła w swoje gniazdo w belce.Tuleja doszła do równa od dołu natomiast u góry wystaje z tym kołnierzem około 1,5-2 cm,ale to tak ma być.No i po robocie,jak bedzie ciepławo to się schyle i zrobie moze jakieś zdjęcie jaak siedzi w tej belce.Pozdrawiam Golfiarzy.
1.
http://www.fotosik.pl/u/zbyck/album/1500822
2.