lewe przednie koło ma dziwne luzy

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez cezar84 » 22 lut 2009, o 13:11

witam
mam taki problem samochód stoi na twardym podłożu na biegu i ręcznym, a ja mogę nie znacznie ruszać kołem do tyłu lub do przodu . Pewnie coś się zużyło a ja nie mam pojęcia co to może być i skąd się wziął ten luz. Z gry dzięki za pomoc
cezar84
Berbeć

Postprzez Mazz » 22 lut 2009, o 13:51

Ten opis co podałeś wskazuje mi na 2 możliwości albo drążek/drążki ewentualnie końcówki sworzni
Mazz
VIP

Postprzez macQ » 22 lut 2009, o 18:59

jezeli do tego sciaga cie na lewo lub prawo podczas jazdy to masz to samo co ja wyrobiona tuleje metalowo-gumowa na wachaczu. Ja to mam na lewym i na prawym kole. Pozdro
golf jest bogiem,
astra wrogiem. :P

!!~~VW~~!!
macQ
Czytacz

Postprzez cezar84 » 23 lut 2009, o 19:20

Dzięki rodacy za pomoc nie mam co czekać zawijam się do mechanika niech w ogóle sprawdzi całe zwieszenie.
Niech Golf będzie z Wami.
cezar84
Berbeć

Postprzez seb » 23 lut 2009, o 19:24

cezar84, ztakimluzem nie ma co sie zastanawiac, dla wlasnego bezpieczenstwa do mechanika, ale tak jak wyzej napisane to cos z zawieszeniem napewno.
seb

Postprzez raf.sie » 23 lut 2009, o 20:50

to tulejki na wahaczu. samemu da rade zrobić.ja zrobiłem :-P :-P bo u mechanika to źle założyli tulejkę tylną bodajże bo ona tam ma strzałki i musi być strzałkami do przodu i tyłu a oni dali na boki :wstyd: :wstyd: moment i sie rozleciało znowu :-x :-x najgorzej tylko wybić końcówkę wahacza ale odpowiedni sposób i poszło :-P :-P

koszt niewielki
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

- - -

Powrót do Zawieszenie