ludzie pomóżcie - wymiana tulejki tylniej wahacza

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez seboljeiv » 19 sie 2009, o 23:52

koledzy pomóżcie mi rozwiazac ten problem bo auto stoi w rozsypce i nie moge zalozyc tego glupiego wahacza a bez niego przeciez nie da rady sie poruszac golfem...

myslalem ze jak odkrece te pieprzone zapieczone sruby i wybije stare tulejki i wcisne nowe to bedzie wszystko plug & play i bedzie z górki a dopiero zaczęło sie pod gorkę....

zamiast oryginalnych kupiłem te poliuretanowe - sportowe - żółte jak z tego linku"
http://allegro.pl/item718309034_vw_golf_ii_iii_tuleja_wahacza_przod_poliuretan.html

i jest ta tulejka na miejscu ALE NIE MOGE SPOWROTEM ZALOZYC WAHACZA, bo ta żółta tulejka jest grubsza o jakies 0,5 centymetra i jest strasznie twarda i nie wchodzi na miesce, jest na styk i dalo rade by to wbić ale jesli wahacz byl by prostopadle do tego mocowania a jest pod kątem i nie moge go wbić bo przeszkadzają drążek kier. i półośka....
co mam demontować to czy co ja mam z tym zrobic bo nawet do warsztatu zadnego nie moge podjechac zeby zalozyl to jakis profesjonalista......

POMOZCIE
seboljeiv
Czytacz

Postprzez Z.Y.G.A » 20 sie 2009, o 11:01

Jeżeli tulejka jest o 0,5 cm grubsza to chyba nic z tym nie zrobisz chyba że ją troche zetniesz, ale ja bym wywalil te tulejki i zakupił normalne.
Z.Y.G.A
Czytacz

Postprzez luki34 » 20 sie 2009, o 15:28

seboljeiv, moze krzywo są wciśnięte te tulejki? albo nie są z tego modelu
luki34
Czytacz

Postprzez seboljeiv » 20 sie 2009, o 22:54

koledzy jesli ktos by potrzebowal rowniez odpowiedzi na to pytanie jak wsadzic wahacz z taka tulejką poliuretanową to juz mowie ze u mnie nie obylo sie bez szilfierki, ściachałem poprostu po ok 2mm z obu stron i weszlo juz normalnie takze jak by ktos mial jakis problem przy wymianie tulejek,sworznia, wahacza czy laczników stabi to chetnie pomoge...
seboljeiv
Czytacz

- - -

Powrót do Zawieszenie