MTS (-80,-60) zmiana sprezyn

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez 15kamel » 31 mar 2012, o 13:28

Witam, mam zawias mtsa -80 przod i -60 tyl, mam juz tego dosc bo na kraweznik sie nawet nie da wjechac i tre o wszystko podwoziem. Mam pytanie czy musze wymienic wszystko czyli amory i sprezyny czy same sprezyny wystarcza? np http://moto.allegro.pl/sprezyny-sportow ... 57555.html takie?
pozdrawiam
15kamel
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 2 kwi 2012, o 10:47

moim zdaniem zawieszenie tj sprezyna + amortyzator sa tak dobrane zeby sprawnie w miare oczekiwan i okreslony czas wytrzymaly zmieniajac jedno lub drugie mowa caly czas o sprezynie czy amortyzatorze skroci jego zywotnosc przy zmianie sprezyny zmieni sie skok amortyzatora co moze doprowadzic do skrocenia jego zywotnosci tak dziala tez w druga strone wymieniajac sam amortyzator zostawiajas sprezyny wiec jesli nie zalezy ci na tym zawieszeniu to smialo ... ale moim zdaniem bedzie lepiej jesli sprzedaz to i kupisz sobie takie ktore bedzie mniej obnizalo auto ....
czlowiek istota omylna wiec jesli sie myle prosze aby ktos mnie poprawil :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez 15kamel » 21 kwi 2012, o 09:19

uzbieralem troche kaski i wlasnie przyszla pora na zakup, myslalem nad: http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 29761.html

prosilbym o jakas opinie kogos kto sie na tym zna, bo ja ogolnie jestem zielony a ta gleba co teraz mam strasznie mi przeszkadza, jezeli nie te to jakie bylyby lepsze w podobnej cenie? ewentualnie moge dorzucic 100-200zl jezeli bedzie to oplacalne w stosunku cena/jakosc.
15kamel
Czytacz

- - -

Powrót do Zawieszenie