Nowe zawieszenie a Golfik nadal nierówno stoi...;/

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez matthewm » 13 lip 2009, o 15:26

Witajcie. Wymieniłem w swoim Golfie wsyzstko co związane było z zawieszeniem. Amory, sprężyny, drążki itp itd... Ale na równym Golfik nadal nie stoi równo. Tył jest niżej i wygląda jakby miał zuzyte tylne zawieszenie albo ze 3 tuby na pace... Troszke to ch...wo wygląda a mnie coraz bardziej denerwuje. Czego to może być wina??
matthewm
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 13 lip 2009, o 16:42

Benzyniaki na seryjnym zawieszeniu zawsze mają przód wyżej niż tył, ale możliwe ze to tylko wrażenie optyczne, zmierz sobie odległość od ziemi do nadkola z przodu i z tyłu. tylne nadkole jest niższe (mniej wycięte) niż przednie przez co prześwit między oponą z przodu jest większy.
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez matthewm » 13 lip 2009, o 18:31

Aha... No tak. Musze sprawdzić ile jest cm z kazdej strony na kazdym kole ale dzisiaj tak na oko ( wiem wiem na oko to w szpitalu chłop umiera ) stwierdziłem ze od strony kierowcy z tylu jest nizej niz od strony pasazera z tylu. ... Postaram sie zrobic zdjecia i je wkleic to zobaczysz roznice.

Dzieki za odpis Pozdro
matthewm
Czytacz

Postprzez morsdicti » 13 lip 2009, o 19:37

u mnie też tył jest niżej na seryjnym zawieszeniu .... a mam dość ciężki silnik od traktora pod maską więc w benzynie to jeżeli przyjmujemy taką teorię powinieneś trzeć rurą o asfalt ;)

Moim zdaniem to jest takie fałszywe wrażenie ... jakby był taki zwichrowany ten samochód że tu niżej tam wyżej to być to pewnie odczuł np podczas jazdy :) no ale zmierz i też z ciekawości to zrobie i napisze tutaj wynik he :)
morsdicti
Members

Postprzez matthewm » 13 lip 2009, o 20:15

hmm no tak ale ogladajac Twojego golfa to powiem Ci ze przod mam tak samo jak ty ale tył nizej.. jutro beda fotki i odleglosci od ziemii

[ Dodano: 2009-07-14, 15:08 ]
niestety zdjec jeszcze nie mam ale wymiary juz tak.

Przód kierowca: 63,5cm
Przód pasażer: 62,5cm
Tył kierowca: 61cm
Tył pasażer: 63,5cm

W liczbach różnica nie jest duża ale widać to naprawde.
matthewm
Czytacz

- - -

Powrót do Zawieszenie