O ile obniżyć ?

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

O ile obniżyć ?

Postprzez Sowik » 18 sty 2009, o 22:28

Mam zamiar obniżyć mój wóz z wiosny jeśli fundusze pozwolą, jednak nie mogę się zdecydować o ile. Ja osobiście chciał bym 40/40, jednak kumpel powiedział ze tak obniżony golf wygląda jak motorówka i proponuje mi 60/40 niby wtedy jest OK. Jak dla mnie 60/40 + dokładka z GTI to trochę za nisko :kwasny: .
Jeśli ktoś ma fotki MkIII z boku na jednej i drugiej glebie to poproszę ... chciał bym zobaczyć jak to wygląda:)

P.S. Myślę o zawiasie firmy FK. Ktoś miał doświadczenie z ta firma?

...
Sowik
Berbeć

O ile obniżyć ?

Postprzez Cysiu_NS » 18 sty 2009, o 23:11

60/40 jest calkiem ok ja dlugo jezdzilem na kicie fk czyli sprezyny + amory i bylem zadowolony dawalo komfort ale kiedy bylo trzeba stawalo sie twarde na 40/40 przod jest wyzej troszke i miernie to wyglada polecam 60 z przodu pozdrawiam
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez KrysteK_ » 19 sty 2009, o 16:55

Ja mam sportowe zawieszenie od MTS Technik i jestem w pelni zadowolony :)) co do obnizenia to 60/40 to jest wystarczajaco duzo..ja posiadam wiecej i jest masakra, szczegolnie progi, a jesli nie chcesz miec problemu z trudnymi przejazdami to 40/40 (optymalne obnizenie jak na nasze drogi) ! Tyle odemnie ;) Pozdrawiam! :D
KrysteK_
Czytacz

- - -

Powrót do Zawieszenie