Procent napisał(a):Nie bujdy tylko fakty co do wahaczy. Zamienniki nie są idealnie wymiarami z ori bo kilka milimetrów różnicy jest. Wiem bo sam tak miałem w Corsie więc nie wciskaj kitu że to bujda.
Procent kilku milimetrowe różnice mogą występować nawet w fabrycznie oryginalnych wahaczach z różnych lat produkcji i to nikomu w niczym nie przeszkadza. A juz napewno nie jest przyczyną tego, że ktoś ma 2-3cm lub większe odchylenia w stosunku do drugiego koła.
Od tego masz tam regulację przewidzianą przez producenta aut, aby to wszystko zniwelować. Gdyby jej nie było to nawet już z taśmy produkcyjnej auta zjeżdżałyby z takimi wadami.
Twoja teoria może miałaby i sens, ale tylko wtedy gdy ta różnica byłaby dosyć duża (napewno nie kilku milimetrowa) a w aż takie wielkie po prostu nie chce mi się wierzyć, aby producent dobrej klasy wahaczy robił takie jaja.
Pozatym wytłumacz mi jak możesz mieć ustawioną idealnie geometrię wszystkich czterech kół, w sytuacji gdy masz jeden z wahaczy znacznie krótszy (oczywiście przy założeniu, że twoje auto NIGDY nie miało dzwona)
Jak to jest możliwe