Pomocy. Problem z przednimi kolami

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez g323 » 27 mar 2012, o 09:59

a mianowicie mam taki problem ze jedno lewe kolo wystaje jakies 2 cm po za blotnik samochodu z drugim pramym jest wszystko ok... rozmiar felg ten sam 6 cali rozmiar opon ten sam 185/60 R14 na diagnostyce nie stwierdzili problemów z zawieszeniem, o ile mi tylko wiadomo to to za poprzedni wlasciciel wlozyl tam gwint a przed sprzedaza zmienil na normalne.
Co to moize byc??? :-/
g323
Berbeć

Postprzez gbcolin » 27 mar 2012, o 15:57

Ja też tak mam tylko z prawej strony ale przyczyn może być wiele. Dzwon, wymieniony błotnik np na zamiennik który jest kiepsko wyprofilowany (można go trochę przed malowaniem podgiąć aby był bardziej beczkowaty lub podłożyć pare podkłądek pod śróbę w samym rogu zderzaka (chodzi mi o sróbę błotnika i wtedy będzie bardziej wystawał a co za tym idzie schowa się koło. Sanek raczej nie da się przestawić więc niech tu Ci doradzi jakiś znawca tematu jeszcze. możesz jeszcze spojrzec na felgach powinno być opisane et felg może na jednym jest inne i na drugim inne w seryjnych felgach mk3 jest ono chyba 45. Jesli et się zgadza to trzeba się z tym pogodzić a jak nie to podzialac z tymi błotnikami.
gbcolin
Badacz tematu

Rocznik: 1997
Silnik: 1.8 aam
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez g323 » 28 mar 2012, o 09:45

Masz racje z tym blotnikiem jest cos nie tak byl wymieniony przez poprzedniego wlasciciela... a mozliwe jest to za na ustawieniu nzbierznosci mogli kolo za duzo wyciagnac???
dzwonu nie mial nie ma zadnych spawow ani zgrzewow nie fabrycznych geometria tez wporzadku 4 sladów nie zostawia :-P

dzieki za odpowiedz punkt dodany
g323
Berbeć

- - -

Powrót do Zawieszenie