potzrbuje pomocy co do zawieszenia

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez tadziu420 » 16 cze 2011, o 20:29

witam
mam malutki dylem co do zawieszenia a wiedź od pocżtku obecnie w swoim golfiku mam koła 16 na bieżniku 205/50 i to wygląda na sprężynach na maksa obniżonych bo kawałek koła mam w nadkolu jak jadę w 2 osoby to jest ok jeszcze a le jak dojdą 2 kolejne to już lipa i słyszę jak moje opony szlak trafia mechanik mi radzi zmienić sprężyna na -30mm i powinno być dobrze a wy jaki mamcie pomysł na to rozwiązanie może gwint tylko jestem blady tak ile by mnie wyniósł gwint więc potrzebuje waszej pomocy
tadziu420
Berbeć

Postprzez czaro » 16 cze 2011, o 20:45

tadziu420, najlepiej wpisać sobie w allegro i zobaczyć. Ceny gwintów są różne, ale do 1000 zł kupisz bez problemu. Czasem nawet i za 8 stówek dostaniesz.Mówię oczywiście o nówkach, chyba że chcesz używkę to taniej dorwiesz.
Ogólnie do 16stek masz też wysoki profil- moim zdaniem.
A co do utwardzenia to można jeszcze zastosować tuleje na tłoczyska. W sumie to nie utwardza ale blokuje, żeby amor nie dobijał do końca. Ja mam gwint i na tyle jeszcze po 2 tuleje na stronę i jeszcze nie zdarzyło mi się żebym przytarł a oponę na tyle mam 215/40 na feli 9J więc wystaje mi za nadkole.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Procent » 18 cze 2011, o 14:54

gwint to koszt 700 zł. celowałbym raczej w tą stronę bo jest zawsze regulacja. a profil masz za wysoki
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Zawieszenie