Problem po wymianie łożyska przedniego...

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez Suchoj » 9 sty 2013, o 18:11

Witam wszystkich.
Mam pewien problem. Ostatnio wymieniłem łożysko w prawym przednim kole i zaczęło się dziwnie dziać... Otóż zaraz po wymianie po przejechaniu ok 30 km zaczęło coś mi stukać w kole i okazało się, że tarcza krzywa. Podczas wymiany tarcz i klocków okazało się, że piasta koła idzie krzywo. Doprasowałem więc jeszcze raz łożysko z piastą i wszystko poskładałem. Niestety teraz znów problem się pojawia bo znów zaczyna cos powoli stukać w kole. Dzieje się tak co obrót koła i do tego lekko koło bije(dodam że opona i felga jest ok.) Czy możliwe jest ze łożysko jest źle założone?? W czym może leżeć problem. Prosze o jakieś podpowiedzi. Z góry dzieki :)
Suchoj
Czytacz

Postprzez Imper » 9 sty 2013, o 18:55

na to wychodzi ze wina lezy po stronie uszkodzonego lozyska. Mozliwe ze podczas montazu ktos je uszkodzil. Jezeli piasta jest prosta tarcza również to pozostaje tylko łozysko
Imper
Members

Postprzez slawek5t » 9 sty 2013, o 20:39

Źle osadzone łożysko i przez to sie popsuło - tak to narazie widze z tego co napisałes.
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez Suchoj » 9 sty 2013, o 21:04

Czyli jak wcześniej wnioskowałem przy wybijaniu piasty należy kupić nowe łożysko... A jeszcze do tematu, czy łatwo skrzywić piastę na maszynie do prasowania łozyska ??
Suchoj
Czytacz

- - -

Powrót do Zawieszenie