siemka
mam maly problem
w lutym wymienialem zawieszenie z przodu po robocie byla robiona cala geomietria na kapciach 185/60/14.
przyszla wiosna i zakup nowych opon na alusy, jak i zalozenie alusow na samochod.
alusy zostaly zalozone i autko rozmiar na alusach 205/45/16.
po tym zaczelo sciagac w lewo. pojechalem na sprawdzenie zawieszenia i na czujnikach i kompie wyszlo ze geometria zbieznosc wszystko oki.
na alusach zalozone zostaly nowe opony goodyear kierunkowe jodelki i przedwczoraj jak sciagalem kola przednie (dwa kapcie) zauwazylem ze lewa opona po zewnetrznej stronie jest lysa
na te dwa dni zalozylem stalowki z oponami 185/60/14 i jedzie prosto natomiast jak sie wchodzi w prawy zakret to piszczy opona na lewym kole, piszczy tylko ta opona zdarzalo sie ze na alusach rowniez piszczala lewa opona.
juz nie mam pomyslu co to moze byc, juz sprawdzilem wszystkie tuleje, sworznie, wahacze, drazki, koncowki drazkow i na niczym nie ma luzu. gosciu na powtornej geometrii powiedzial ze nic nie zrobi bo na czujnikach wszystko jest ok.
ale wg mojego ojca jak i znajomych kierowcow wszyscy zgodnie mowia ze to zbierznosc.
a jaka jest wasza teoria. prosze o pomoc w zlokalizowaniu problemu.
z gory dziekuje