Mam problem z tylnim zawieszeniem. Cos strasznie puka w kole gdy wjezdzam w byle jaka dziurę. Wymienilem amortyzatory z tyłu ale to dalej nie ustało.A stuk jest taki jakby było straszne dobicie.Co trzeba wymienic? Co to moze byc??
malin1988 napisał(a):nie nie, to wyraznie cos w zawieszeniu, i to bardziej w prawym tylnik kole cos tak nawala ze szok;/
Kolego może masz do wymiany tuleje tylnej belki .Na postoju zostaw auto na biegu i poruszaj kołem do przodu i tyłu i patrz na tuleje tylną czy ci lata jak tak to już wiesz co masz do wymiany.
sprawdz stan gumowych tulei w zawieszeniu moze sa wybite juz mocno skoro wymieniles amortyzator to faktycznie moze tlumik zobacz na calej dlugosci czy nie obija nigdzie.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
to na pewno nie jest tłumik ani nic takiego. Poprostu czuje dobicie w kole przy wjezdzaniu w dziury. Tłumik by obijał cały czas przy jezdzie. A to jest dobicie koła w dziurze.
a wiec mozesz jeszcze zlapac za kolo i probowac nim ruszac do siebie czy stuka. ale watpie bys mial poloske zajechana tak by bylo luzno.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
malin1988, zrób jak mówie nie musisz stać na kanale,po prostu stój na twardym i poruszaj kołem do przodu i do tyłu i patrz na mocowanie belki do budy zaraz przy koncu progu i zobaczysz czy ci chodzi całe auto czy tylko ta belka w miejscu mocowania tuleji.Jak ci tylko koło tylne będzie sie ruszało do przodu i tyłu a całe auto będzie stało to znaczy że masz wywalone tuleje .I delikatne ruchy.