Witam kolegów.
Posiadam Golfika 3 i mianowicie mam pewien problem, na który nie znalazłem odpowiedzi na forum. Co prawda były podobne posty ale jednak nie było takich objawów jak u mnie. A więc do rzecz. Objawy mam następujące, a mianowicie wszystko dzieje się po lewej stronie zawieszenia, a konkretnie, kiedy przyspieszam czuje jak auto zaczyna jechać w prawą stronę, natomiast jak zwalniam to ściąga w stronę lewą. I zaznaczam, iż kierownica cały czas jest prosto. Innym tego typu objawem jest to, iż kiedy skręcam w lewo lub prawo przy takim samym skręcie kierownicą tak jakby coś w zawieszeniu/ukł. kier. przeskakuje na lewą/prawą stronę i zaczyna mocniej skręcać. Do tego jeszcze kiedy wjadę na nierówności lub jadę po dziurach to słyszę jak po lewej stronie coś stuka przy działaniu koła góra/dół. Całość tych objawów sprawia czasem wrażenie jakby auto pływało. Byłem już u mechanika, wymieniłem tulejkę podłużną na wachaczu, poduszkę wraz z łożyskiem górnego trzymania właśnie lewego amorka i skutki były takie, iż poprawiało się na chwilkę, a pózniej objawy wracały.
Czy może ktoś z was spotkał sie z podobnymi objawami Jeśli tak to co to może być
Dodam, iż auto dostało strzała w to lewe koło bo koleś mi wymusił Jednak to było ponad rok temu i po naprawie takich objawów nie było tylko dopiero sporo, sporo pózniej sie pojawiły.
Czy może ktoś z was spotkał sie z podobnymi objawami Jeśli tak to co to może być Czy uszkodzony amortyzator może powodować takie objawy??
Z góry dzięki za odp, pomoc i sugestię w tej sprawie.