Mam pytanie - czy warto założyc rozpórke na kielichy do mojego mk3?
mam obnizone zawieszenie i tylko 101 km mocy. jesli warto to jakjej firmy rozpórke najlepiej nabyć ?
proszę o radę
Moderator: Moderator
kamil20 napisał(a):Mam pytanie - czy warto założyc rozpórke na kielichy do mojego mk3?
mam obnizone zawieszenie i tylko 101 km mocy. jesli warto to jakjej firmy rozpórke najlepiej nabyć ?
proszę o radę
Jadąc po wyboistej drodze wszystkie wstrząsy są absorbowane przez amortyzatory.Gdy amortyzatory już nie wyrabiają wstrząsy przenoszone są na karoserie...to samo dzieje się w zakręcie...rozpórka częściowo tylko niweluje wstrząsy,polepsza sztywność .Zobacz sobie sam jak działa taka rozpórka...jeżeli na tym Ci zależy i chcesz to poprawić kupuj rozpórkę.Moja rada tutaj tylko taka kupuj stalową bez możliwości regulacji (bez śruby rzymskiej).Jeżeli chcesz by auto było sztywne w zakręcie,lepiej trzymało się drogi ,części podwozia mniej się zużywały a zarazem same Mcpersony... musisz wydać większą kasę na taki zabieg hehe ale wart swych pieniędzy.Wtedy musisz założyc rozpórki górne i dolne.O tych rozpórkach poczytasz tutaj:

coś te animacje nie fafają
kamil20 napisał(a):ile gdzieś kasy muszę szykować na dwie rozpórki, górną i dolną?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości