Nowal, zależy od tego jakie masz u siebie drogi, jakie głębokie studzienki, ile dziur, jaki garaż, krawężniki.... Do tego dochodzi sprawa, czy jeździsz często obciążonym autem, czy lubisz twarde zawiasy.
Moje osobiste zdanie: Sprężyny od GTI usztywniają delikatnie auto, ale na oko nie zobaczysz obniżenia. -40 to wg mnie rozsądek, jeśli chcesz jeszcze jakoś jeżdzić. -60 i nisko na gwincie to dla mnie przesada - równie dobrze można zawieszenie od furmanki wstawić i kupić peryskop, żeby dziury wypatrywać.
Sam mam seryjny zawias i dla mnie jest twardo (taki urok Golfa). Przy pełnym obciążeniu (4 osoby + bagaż) wysokie betonowe progi zaliczam blachą co chroni tłumik. Zawiechy nie będę zmieniał bo chcę jeździć komfortowo a nie żeby się pokazać. Ale każdy ma swoje zdanie. Weź pod uwag stan dróg w ojczyźnie
Jak dla mnie nie ma co dawać więcej niż -40. co do jazdy niech się wypowiedzą użytkownicy takich kitów.
Odpowiedz sobie na wymienione wyżej pytania i zastanów się czy chcesz mieć nisko, stylowo i twardo wkładając -40, lub czy może lekko utwardzone przez sprężyny GTI, ale auto dalej będzie "wysoko" stało, będzie jeszcze komfort i dziury nie będą tak boleć