stuka puka piszczy pomozcie bo mnie cos trafi

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez xXJohnybravo89X » 1 lis 2013, o 12:57

Witam posiadam golfa 3 i mam nastepuajcy problem gdy jade po prostej rownej drodze jest oki jak wpadam na jakas z dolami to objawy w lewym przednim kole sa nastepujace stukanie jak metal w metal cos w podobie i piszczenie glownie piszczenie jest glosniejsze zaciski mam z paska g60 ale klocki nie maja nawet 1mm luzu nasmarowane prowadnice ,amory wymienilem poduszki na amorach tez lacznik wydaje sie w miare gumy na drazku tez ciasno siedza i juz mnie cos bierze czasem jest tak ze jadac i delikatnie hamujac przestaje ale dzisiaj probowalem tak zrobic i nic piszczy jak diabli mial moze ktos taki przypadek jak tak to niech da znac bo na calej wsi mnie slychac jak jade P.S mozliwe ze byly by to tuleje wahacza?????????? P O M O Ż C I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CZARNY TO NIE KOLOR-CZARNY TO SILA
xXJohnybravo89X
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 1 lis 2013, o 13:15

sprawdź gumy górne amortyzatora, to ze piszcze moze hamulec blokuje sprawdź po jeździe czy koło nie grzeje sie, jak tak masz winnych ;)
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez xXJohnybravo89X » 1 lis 2013, o 18:48

gumy gorne wymienione wszystko jest nowe oprocz tulejek na wahaczach cale zawieszenie wszystkie gumy i to z gornej polki hamulce dostaly nowe reperaturki nic sie nie grzeje juz 4 mechanikow zachodzi w leb i nie wiedza
CZARNY TO NIE KOLOR-CZARNY TO SILA
xXJohnybravo89X
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 12 lis 2013, o 15:29

a ze skrzyni te odgłosy nie dochodzą jak wszystko mówisz sprawne w zawieszeniu to trzeba szukać innych winnych alternator pasek łozyska na nim, bo tak naprawdę w zawieszeniu to nie ma co piszczeć, prędzej bedzie stukać jak jest słabe a piszczeć może amor, ale sprawdzałeś,

mi jak piszczał amortyzator to poprosiłem kumpla by siadł za kierą, jedyneczka bez gazu maska otwarta i szedłem słuchając :lol: i dosłuchałem :hyhy: winnego
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Zawieszenie