Stuki podczas jazdy

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Stuki podczas jazdy

Postprzez arek7812 » 2 gru 2011, o 21:46

Witam.Problem polega na tym ,że podczas jazdy gdy zdejmuję nogę z gazu jest uczucie tak jakby przestawiało samochód i towarzyszy temu takie uczucie jak by ktoś przywalił w koło z boku.Szarpnięcie jest widoczne na kierownicy.Dodam że wahacze , łożyska i przeguby są wymienione około 4 miesięcy temu i mechanik nie stwierdził żadnych luzów na nich.Jaka może być przyczyna?PASSAT B5
arek7812
Czytacz

Stuki podczas jazdy

Postprzez Golfik1986 » 2 gru 2011, o 22:43

jaka zawieche wlozyles?? jakiej firmy ile km na niej zrobiles?? bo byly przypadki ze ludzie na chinolach po 3 miechach mieli luzy. ogolnie to zawieszenie jest ciezko do wylapania luzu ja sie bujalem po kilu stacjach zanim poszukal gdzie mam wypukane. tez zachodzi kwestia jak bylo montowane bo niektorzy nie wiedza ale na podniesionym aucie ta zawiecha powinna byc wstepnie wkrecona a na ziemi juz dokrecana do oporu. ludzie montowali w zly sposob i po szybkim czasie auto wybite znow

[ Dodano: 2011-12-02, 21:44 ]
obstawiam ze jesli masz dobrze zrobiona zbieznosc pojawil sie jakis luz bo noszenie lewo prawo to tego wina zazwyczaj

[ Dodano: 2011-12-02, 21:49 ]
aha co mi sie przypomnialo warto tez spojrzec na magla bo byly przypadki ze zero luzow a stuki sie pojawialy
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

- - -

Powrót do Zawieszenie