witam. panowie jutro mam jechac ustawic zbierzność po wymianie przedniego zawieszenia i tu moje pytanie: słysze głośne szumienie, wycie tylnych łożysk w kole, muszę je wymienic i ty pytanie wiem może głupie bo w golfie nie ustawia sie tyly zawieszenia ale jednak czy po zmianie tylnych łożysk zmieni sie cos w geometri, bedzie trzeba ustawiac???? nie chciałbym ustawic zbierzniośći a po wymaianie znowu wiec wole sie na 100% upewnic.... proszę o odp
Diego napisał(a):czy po zmianie tylnych łożysk zmieni sie cos w geometri, bedzie trzeba ustawiac????
Nie nie trzeba ustawiać.. jedynie teraz na geometrii może ci wyjść że masz tam pare minut koło pochylone... ale po zmianie łożysk wszystko wróci do normy..
Koledzy wyżej dobrze prawia- przy wymianie tylnich łozysk nei musisz robic geomtri, ba przy wymianie przednich rowniez nie tylko trezba wyjmowac calego macpersona, Co do samuch łozysk- jest to dośc prosty i szybki zabieg, co do marki łozysk, SKF badz FAG to bardzo dobre łożyska.
Swojego czasu interesował mnie temat geometri w tylnej belce. Da rade ustawić, używa sie do tego specjalnych podkładek.
Ale temat czysto fantastyczny bo przynajmniej w 3miescie nikt sie juz w coś takiego nie bawi.