Witam serdecznie po raz pierwszy na tym forum, chciałbym poruszyć wątek twardego zawieszenia. Blisko miesiac temu kupilem golfa3 1.6 93r. z niskim zawieszeniem, nie wiem o ile jest obnizony, ale mam wrazenie ze średnio. Auto bardzo mi sie spodobalo, jednak po bliższym zapoznaniu sie z polskimi drogami tego zawieszenia, zastanawiam sie nad sprzedaza auta. Glownym powodem jest odczuwanie kazdej nierownosci, auto skacze niczym maluch, jak to jest, ze niektorzy z Was placa bajeczne sumy zeby sobie sprawic taki dyskomfort?,,nie mowie juz o uwazaniu na zwyklej wysokosci krawezniki itp..
Jadac mysle glownie o omijaniu nierownosci/studzienek i choc to silnik 1,6 czyli slaby, nie mozna dac po garach bo trzeba patrzec pod kola zeby nie wyskoczyc w powietrze, nie wyobrazam sobie jak mozna korzystac z przyspieszenia w mocniejszych silnikach przy takim zawieszeniu...wiem ze sa tez plusy, typu trzymanie sie na zakretach, ale ja jak na razie widze wiecej minusow. I chyba nie zapowiada sie bym sie przyzwyczail
Czy golf na normalnym zawieszeniu jest duzo bardziej miekki? slyszalem ze golfy sa w ogole twarde.
Pozdrawiam