Witam kolegów otóż dziś zabrałem się za wymiana łożyska lewy tył no niestety nadszedł już jego czas. Wiec zacznijmy zdjąłem koło dekielek i wszystko po kolei i tutaj nasuwa sie moje pytanie chodzi mi o łożysko małe czy jest bez bieżni. Kupiłem nowe łożyska oczywiście dwa plus bieżnie w zestawie. Starą bieżnie wybiłem założyłem nową ,nowe duże łożysko ,skręciłem i czas na małe nie chciało wejść z bieżnią co mnie zaskoczyło stare było bez bieżni ale po co ta bieżnia? w końcu założyłem bez ładnie weszło zakręciłem wszystko jazda testowa pozytywna. No ale ciągle mnie to zastanawia czy ten typ tak po prostu ma ?
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
Franeczek, kolego troszkę pośpiesznie to zrobiłeś. Najpierw było się wyedukować co się wymienia poradzić poczytać forum a później do roboty.KolegaMatiuas, dobrze mówi oba łożysko mają bieżnie.
jesli zostawiles stara bieznie ktora byla w kiepskim stanie to za tydzien lozysko szlag trafi i bedzie znowu do wymiany , tez wymienialem wczoraj obie strony bo trafilem na promocje FAG-i po 20zl za komplet na strone , ja bym wyjal jeszcze raz i wymienil bieznie na nowa