Urwany worzeń wahacza

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Urwany worzeń wahacza

Postprzez cleo » 28 paź 2011, o 12:36

Ponad miesiąc temu wymieniłam wszystkie amorki i w tylnej belce tulejki oraz wydech, przy okazji wyregulowano mi hamulce z tył (ściągał w prawo :(). Geometrie na oko zrobiono (ponoć nie trzeba było komputerowo). Od tego czasu z 2tyg temu rozczelnił się wydech, a 10 dni temu przy skręcie w lewo, prawy sworzeń się urwał. Kolega próbował wymienić - efekt auto sto nadal z urwanym sworzniem przy ulicy i mam wgięty próg :(.

Inny mechanik z Krakowa nie da rady. Na lawetę mam namiary tylko mechanika szukam.
Czy ktoś zna dobrego mechanika w Krakowie?

Pozdrawiam Elżbieta
cleo
Berbeć

Urwany worzeń wahacza

Postprzez trojeczkaGT » 28 paź 2011, o 13:01

powiem tak dobrym mechanikiem mozesz byc sam jak masz checi i troche sprytu :) ja musialem wymienic sworzen wahacza lewy bo byl wyrobiony juz

wiec pojechalem na kanal (mozna tez podniesc auto ale bedzie ciezej)

odkrecach kolo i odkrecasz sruby od sworznia troche manipulujesz zawieszeniem by sworzen wyszedl i wymieniasz.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez cleo » 28 paź 2011, o 13:53

Nawet WD-40 nie pomogło na śruby od sworznia bym je odkręciła (mimo zapalenia kolan dałam rady odkręcić śruby od koła ale tamte ani rusz) a ponieść drugi raz na orginalnym lewarku nie da się= próg się wgioł prawie pod dzwi :(
cleo
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 28 paź 2011, o 22:43

Gdybys byla blizej sam bym pomogl ;p kurcze no ja mialem na szczescie w dobrym stanie sruby od sworznia. no w takim razie trzeba kabinowac na kanale
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Zawieszenie