Wybór zawieszenia na przód

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez melcu » 19 lis 2012, o 13:29

Witam wszystkich! Czeka mnie wymiana zawieszenia w moim golfiku. Teraz mam dylemat. Niestety nie stać mnie na gwintowane zawieszenie, gdyż jeszcze się uczę i nie mam dochodów, a myślę nad lekkim ściśnięciem na glebę mojego golfa. :hyhy:
Teraz moje pytanie - czy jeżeli w przyszłości mam zamiar kupić sprężyny do obniżenia to muszę kupować zawieszenie jakieś twardsze , sportowe? Mam do wyboru na chwilę obecną zawieszenie Bilstein - zamiennik ori oraz MTS Technik - "sportowe", twardsze. Bilstein to wiadomo , a na temat MTS słyszałem również dobre opinie. Cena jest podobna tylko nie mam pojęcia jak będą się zachowywać z krótszymi sprężynami te zawiasy. :wstyd:
Pilna dosyć sprawa, bo w moich aktualnych amorkach są tak dowalone już uszczelniacze ze jak auto stoi 15 min to jak zjeżdżam z krawężnika auto się zapada i przy wyższych może już progiem walić . Muszę sie za to dość szybko zabrać a długo bez Golfiny nie wytrzymam :D

POZDRAWIAM ;-)
melcu
Czytacz

Postprzez Opik » 20 lis 2012, o 01:06

jak cena podobna to chyba wybór "marki" jasny jest ;)
nie wiem co rozumiesz przez "sportowe"? Niższe, twardsze, jedno i drugie?
I nie bardzo wiadomo o co chodzi, w przyszłości chcesz kupić sprężyny do obniżenia, a teraz całe zawieszenie sportowe? To po co później coś zmieniać jak można od razu? WTF
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Zawieszenie