wymiana sportowych sprężyn i amortyzatorów na zwykłe

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez baranek016 » 8 kwi 2012, o 14:39

Witam!!!
W grudniu kupiłem swojego golfika, ma on obniżone zawieszenie, założone czerwone sprężyny przód i tył nie wiem jakiej firmy, amortyzatory też nie wiadomego pochodzenia.
Od miesiąca zaczęło stukać z tyłu praktycznie przy każdej najechanej dziurze. Chciałem się dowiedzieć czy teraz będzie problem z wymianą na zwykłe amory i sprężyny, jak mógłby mi ktoś polecić jakie wybrać itp i co dokładnie muszę powymieniać by nic nie trzaskało i nie był by tak mocno sztywny bo niestety polskie drogi dają o sobie znać xD
baranek016
Czytacz

Postprzez Jake88 » 9 kwi 2012, o 08:22

Nie będzie problemu. Musisz się zaopatrzyć w nowe sprężyny, amorki(polecam Bilsteina olejowe, bardzo komfortowe i wcale nie takie miękkie), poduszki amortyzatorów na tył i poduszki z łożyskami na przód. Do tego jeszcze osłony i odboje. Najwięcej wyniosą Ciebie amorki i sprężyny, reszta już w znośnej cenie. Przy okazji zwróć uwagę na resztę podzespołów zawieszenia, bo przy wymienianiu amorków z przodu i tak będziesz musiał ustawić geometrię, a tak to przy okazji wymieniłbyś to, co już jest wybite, żeby nie płacić 2x za ustawienie.
Jake88
Czytacz

Postprzez marker10 » 9 kwi 2012, o 11:20

ja pytanie z innej beczki posiadam.

kolego jak wymontujesz te amorki ze sprężynami cyknij kilka fotek i podeślij mi na pw zdjęcia może będę zainteresowany i jak byś chciał sprzedać to bym kupił zależy od stanu

pozdrawiam
marker10
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 9 kwi 2012, o 21:19

Jeżeli stuka na dziurach to wg mnie tuleje tylnej belki są do wymiany.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Zawieszenie