Zawieszenie sportowe przód

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez DiamondHooligan » 13 maja 2013, o 08:30

Witam. W sobotę zamieniłem się za sportowe zawieszenie niebieskie amorki i czerwone sprężyny, lecz tylko na przód. Od tamtej pory jest tragedia cała budą mi pływa, kierownica drży jak opętana. Dodam jeszcze że nie posiadam drażka kierowniczego, dość to dziwne ale 1.4 i bez wspomagania podobno nie mają tego. Wrócę do amorów wystają one powyżej kielicha i nie można ich już dokrecic, nie wiem czy tak ma być ? Dość to dziwne. Proszę was o pomoc czy zostawić to zawieszenie czy wymienić na seryjne?
To nie tylko samochód, lecz kawałek życia...
DiamondHooligan
Czytacz

Postprzez Paweu » 13 maja 2013, o 15:54

DiamondHooligan napisał(a):Od tamtej pory jest tragedia cała budą mi pływa, kierownica drży jak opętana.

Zbieżność zrobiona? Tuleje metalowo gumowe na wahaczach w jakim stanie?

DiamondHooligan napisał(a):Dodam jeszcze że nie posiadam drażka kierowniczego, dość to dziwne ale 1.4 i bez wspomagania podobno nie mają tego.

To jak ty chłopie skręcasz? Może chodziło Ci o stabilizator? W moim 1.4 stabilizator jest i ma się dobrze.

DiamondHooligan napisał(a):Wrócę do amorów wystają one powyżej kielicha i nie można ich już dokrecic, nie wiem czy tak ma być ?

Górne poduchy amorów wymienione na nowe czy zostały stare ?
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez DiamondHooligan » 13 maja 2013, o 19:27

Paweu_mk3 napisał(a):
DiamondHooligan napisał(a):Od tamtej pory jest tragedia cała budą mi pływa, kierownica drży jak opętana.

Zbieżność zrobiona? Tuleje metalowo gumowe na wahaczach w jakim stanie?

DiamondHooligan napisał(a):Dodam jeszcze że nie posiadam drażka kierowniczego, dość to dziwne ale 1.4 i bez wspomagania podobno nie mają tego.

To jak ty chłopie skręcasz? Może chodziło Ci o stabilizator? W moim 1.4 stabilizator jest i ma się dobrze.

DiamondHooligan napisał(a):Wrócę do amorów wystają one powyżej kielicha i nie można ich już dokrecic, nie wiem czy tak ma być ?

Górne poduchy amorów wymienione na nowe czy zostały stare ?

Zbiezności nie mam i tak, ale przed wymiana amorów miałem to samo. Tulejek nie sprawdzalem zobacze jutro jak to wyglada.

A gdy ściagniesz koło widać drążek ? wiem że 1.4 ze wspomaganiem maja a mój nie :(.

Poduszki były z tymi co mam amorami wiec nie zmieniałęm ich.
DiamondHooligan
Czytacz

Postprzez Paweu » 14 maja 2013, o 15:41

DiamondHooligan napisał(a):Zbiezności nie mam i tak, ale przed wymiana amorów miałem to samo. Tulejek nie sprawdzalem zobacze jutro jak to wyglada.

Wydaj te 20 zł na szarpaki to będziesz wiedział co i jak.

DiamondHooligan napisał(a):A gdy ściagniesz koło widać drążek ? wiem że 1.4 ze wspomaganiem maja a mój nie .

Tak. Ponadto gdy wejdę pod samochód też widzę stabilizator. Dodam że nie mam wspomagania. ;-)

DiamondHooligan napisał(a):Poduszki były z tymi co mam amorami wiec nie zmieniałęm ich.

Jw. szarpaki.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez DiamondHooligan » 14 maja 2013, o 17:49

Paweu_mk3 napisał(a):
DiamondHooligan napisał(a):Zbiezności nie mam i tak, ale przed wymiana amorów miałem to samo. Tulejek nie sprawdzalem zobacze jutro jak to wyglada.

Wydaj te 20 zł na szarpaki to będziesz wiedział co i jak.

DiamondHooligan napisał(a):A gdy ściagniesz koło widać drążek ? wiem że 1.4 ze wspomaganiem maja a mój nie .

Tak. Ponadto gdy wejdę pod samochód też widzę stabilizator. Dodam że nie mam wspomagania. ;-)

DiamondHooligan napisał(a):Poduszki były z tymi co mam amorami wiec nie zmieniałęm ich.

Jw. szarpaki.

Lecz pierw kupie chyba ten drążek bo tak to ie wiem czy mi zrobią zbieżność. Jutro albo po jutrze się tym zajmę ;]
DiamondHooligan
Czytacz

Postprzez thomasg » 14 maja 2013, o 20:12

DiamondHooligan napisał(a):bo tak to ie wiem czy mi zrobią zbieżność

co ma stab do zbieżności ? nic

jeżdzisz na zdewastowanym zawieszeniu , zakładasz 'niebieskie amorki i czerwone sprężyny ' z Bóg wie czego i w jakim stanie . Najpierw doprowadż zawieszenie do porządku, potem dociekaj co i jak było nie tak z tymi amorami że ci je gość oddał , Jak Ci przyczyna nie będzie przeszkadzać to z założonymi musisz udać się na uregulowanie zbieżności i kątów, kąty po wymianie amorków , zbiezność bo jak piszesz - nie masz
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

- - -

Powrót do Zawieszenie