Zawieszenie z 20jahre TDi do GT TDI

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez matias31 » 11 sie 2010, o 15:22

Witam ;-) zacznę od tego ze mój TDI GT stał za wysoko kuzzzaa taka :lol: Więc kupiłem springi ale z benzyny, miały pasować i pasowały ale przód siadł 5cm :-o i zero amortyzacji( fabryczne amorki i -50mm :-/ ) teł elegancko :-D Długo tak nie pojeździłem bo się nie da tak tłucze nie miłosiernie. Zawias na sprzedaż i tak myślę :-| a może 20 jahre znalazłem coś takiego raczej on znalazł mnie :-D i tuu moje pytanie będzie jakaś różnica z fabrycznym GT ??
matias31
Czytacz

Postprzez K@mil » 11 sie 2010, o 16:40

matias31 napisał(a):Witam zacznę od tego ze mój TDI GT stał za wysoko kuzzzaa taka Więc kupiłem springi ale z benzyny, miały pasować i pasowały ale przód siadł 5cm

jakbys poszukał to bys sie dowiedział ze sprezyny z benzyny nie pasuja do diesla bo diesel jest ciezszy (ma ciezszy silnik) i pojdzie mocniej w doł w stosunku do beny..

Miedzy Jahre GTI a GT bedzie okolo 1cm różnicy...

Gt jest obnizone od CL/GL o 1cm a GTI w stosunku do GL/CL o 2cm
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez matias31 » 11 sie 2010, o 20:11

Szukałem szukałem jeden użytkownik się wypowiadał że da się tak jeździć i że sam ma tak zrobione. Jest sen założyć takie sprężyny? Pisałem do Mapeta i on mi odpisał że u niego są inne springi tylko do 1.4 reszta jest taka sama niby
matias31
Czytacz

Postprzez K@mil » 11 sie 2010, o 20:16

Mapet ma sprezyny do diesla -40 a nawet w dziale sprzedam ktos ostanio chcial sprzedac... wystarczy troszke poszukac, poczytać
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Zawieszenie