Cześć wszystkim właśnie zalogowałem się na forum. Zwracam się mniej więcej z takim zapytaniem, dzisiaj miałem zderzenie z krawężnikiem, ratowałem się od wypadku, Uderzyłem prawym kołem porządnie w krawężnik, i teraz tak felga na rancie zjechna, po skręceniu kół w lewo makabryczny trzask. Widziałem, że blaszka z przegubu wystaje i to na pewno będzie do wymiany. Wiadomo, że nie można nic ocenić przez neta i trzeba jechać do mechanika, ale mniej więcej co mogło się jeszcze zepsuć? I jak długo trwa i jaki jest koszt wymiany przegubu? Dodam że jeżdzę golfiem 1.9d z 1993r.
mógł ci sie wachacz zgiać, przestawić zbierzność, wygiąc połośka, a dobremu znajomemu po ostrym kontakcie z krawężnikiem rozwaliło nawet obudowe skrzyni biegow- ale to w fiacie..... co pozatym- kwestia wjechania na kanal i oględziny zawieszenia,
przy mocnym uderzeniu uszkodzic się mogło pare elementów:
- koncówki drążka kierowniczego
-sworzeń
-przegub
- wachacz ( bardzo mocne uderzenie )
koszta kazdy warsztat ma inne, a wymiana tych elementów nie jest jakas kosmicznie droga i czasochłonna.
Porządny mechanik wyrobi sie z tym spokojnie w 1 dzień
[ Dodano: 2013-04-13, 09:53 ] Kurde dokładnie to nie wiem, ale będzie mi to robił mój wujaszek, a on taki jest, że jak się za coś zabiera to robi porządnie i wydaje mi się, że zdzierać by ze mnie nie chciał Dowiem się w poniedziałek jak do niego zadzwonie