Witam,panowie takie pytanie mam rozbitego abf,u siebie mam 4x100 chcę zrobić 5x100 wraz z heblami z abf i teraz czy można zrobić taki swap ze belka tył ze stabilizatorem i przednie wahacze z 4x100 zostaną a założę same piasty i czopy wraz z jarzmami i tarczami do mojego czy przednie wahacze z abf też muszę przekładać i stabilizator kombinował ktoś coś takiego???
5x100 ma inne piasty, zwrotnice, inne sworznie wahacza i nie wiem czy same wahacze też się czymś nie różnią. Dlatego proponowałbym zmienić całość i nie kombinować
Wahacze są inne bo mają inaczej mocowany stabilizator i są chyba minimalnie dluzsze ale mocowanie sworznia jest takie samo także wahacze mogą zostać. Osobiscie jak masz komplet wolałbym przełożyć całość bo wiadomo mocniejsze a i stabilizator jest grubszy.
chciał bym przełożyć całość ale to nie wiem czy nie jest ruszone,tylna belka na pewno jest skrzywiona przód wychodzi na prosty z stąd to pytanie,po zdjęciu widać na skrzywnie belki chyba że i czopa też skrzywiło chociaż koło się obraca tylne.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a9 ... 371fe.html
z tylu możesz przełożyć czopy i reszte do twojej belki i będzie pasować co do przedniego zawieszenia to potrzebujesz przełożyć wahacze bo tak jak pisał kolega RADI jest inne mocowanie stabilizatora a co do reszty z przodu to przekładaj całe zwrotnice razem z tarczami itd bo do twoich zwrotnic nie zamontujesz większego hebla bo przypuszczam ze masz 256 hamulce które maja jarzmo razem ze zwrotnica a przy 280 badz 288 jarzmo jest osobno dokrecane